Masser af digital opkvalificering efter sommerferien

Efter sommerferien sætter Digital Dogme turbo på at skaffe flere digitale kompetencer gennem opkvalificering. Vi skal løse denne kritiske udfordring, siger adm. direktør, Mette Beck-Nielsen.

Mette Beck Nielsen

Efter sommerferien sætter Digital Dogme turbo på at skaffe flere digitale kompetencer gennem opkvalificering. Vi skal løse denne kritiske udfordring, siger adm. direktør, Mette Beck-Nielsen.

Med en lang række arrangementer vil Digital Dogme efter sommerferien markant øge indsatsen for at skaffe digitale kompetencer til dansk erhvervsliv. Dette sker gennem en række fokuserede events, arbejdsgrupper og initiativer, som foreningen arrangerer selv og i samarbejde med tætte partnere. 

“Jeg glæder mig til et travlt og begivenhedsrigt andet halvår 2022, hvor vi for alvor kommer til at sætte digital opkvalificering på dagsordenen,” siger adm. direktør i Digital Dogme, Mette Beck-Nielsen: 

“Der bliver rig mulighed for både eksisterende og kommende medlemmer for at fordybe sig, få faktabaseret inspiration og selv bidrage til at løse dette store samfundsproblem”. 

Uformelle netværk

Første arrangement bliver i augu hvor Netcompany lægger hus til det første af en ny række morgenmøder for medlemmerne af Digital Dogme. Her vil værten i et fortroligt rum fortælle som sit konkrete arbejde med at opkvalificere medarbejderne, og der bliver mulighed for at netværke og udveksle erfaringer. Senere på efteråret er det Microsoft, der lægger bygninger til, før turen senere går til Fyn og Jylland.

“Netværksmøderne er en fantastisk måde at møde hinanden og dele viden om denne for erhvervslivet så kritiske opgave. Det er vigtigt, at vi som erhvervsfolk har et rum, hvor vi kan blive klogere,” konstaterer Mette Beck-Nielsen. 

Store events med partnere og solid viden

Digital Dogme åbner også for en række større events frem mod jul. Allerede den 20. september er Digital Dogme vært for efteruddannelsessporet ved konferencen "Et Uddannelsessystem til Danmarks Digitale Fremtid - hvad er næste skridt?"

Konferencen afholdes af Mandag Morgen, og udover Digital Dogme er ATVADD-projektet,  Den Nationale Alliance for digital Teknologiforståelse medarrangører af konferencen, der afholdes på IT-Universitet i København.

Godt en uge senere er Digital Dogme og Teknologipagten værter for et endags-seminar, der udelukkende fokuserer på digital opkvalificering. Dette finder også sted i København.

I december er Digital Dogme og DI Digital værter ved en konferencen i Industriens Hus. Blandt andet uddeler Digital Dogme den nye pris “Årets Digitale Løft”, og samtidig præsenterer man den årlige rapport "Det Digitale Kompetencebarometer".

“Vi ser frem mod at kunne tilbyde vores medlemmer en række virkelig spændende og indholdsrige begivenheder, der kan være med til at skaffe de digitale kompetencer, som erhvervslivet i dén grad efterspørger,” lyder det fra Digital Dogme-direktøren. 

Klare anbefalinger

Mette Beck-Nielsen inviterer også medlemmerne til at deltage i en række arbejdsgrupper, som skal komme konkrete anbefalinger til det videre arbejde for digital opkvalificering. Første runde bliver med fokus på, hvordan vi gennem opkvalificering sikrer specifikke jobfunktioner som digitale integratorer og generalister.

“Der er allerede masser af erfaring og viden i virksomhederne, som vi ved, andre kan få gavn af. Derfor faciliterer vi arbejdsgrupperne, hvis anbefalinger lanceres som white papers. Det forventer jeg mig meget af,” siger Mette Beck-Nielsen og noterer, at en væsentlig del af Digital Dogmes DNA netop er at dele viden med hinanden. 

“Deling af viden er en af hjørnestenene i dogmet, og jeg er sikker på, virksomhederne er klar. Jeg ser frem mod et virkelig lærerigt og spændende år.”

Udgivelsesdato