Skarpe hoveder sætter fokus på digital opkvalificering

Til december sætter Digital Dogme fokus på digital opkvalificering ved en stor konference, som finder sted i Industriens Hus. Vi skal tænke nyt, siger direktør for Digital Dogme, Mette Beck-Nielsen.

Industriens Hus

Til december sætter Digital Dogme fokus på digital opkvalificering ved en stor konference, som finder sted i Industriens Hus. Vi skal tænke nyt, siger direktør for Digital Dogme, Mette Beck-Nielsen.

Manglen på digitale kompetencer er blandt de største udfordringer i Danmark. Problemerne skal løses nu, og derfor inviterer Digital Dogme til årskonferencen, Danmarks Digitale Kompetencer, der finder sted den 6. december.  

Konferencen bydende nødvendig, understreger adm. direktør i Digital Dogme, Mette Beck-Nielsen, som ser frem til at høre løsninger fra erhvervsfolk og debattører.  

“Der trænger i den grad til at blive tænkt nye tanker, når det handler om digital opkvalificering. Alt for mange medarbejdere mangler grundlæggende digitale færdigheder, og der er voksende mangel på både it-specialister og integratorer, som binder it og forretning sammen. Derfor samler vi de skarpeste hoveder inden for emnet, så vi kan komme i gang med at løse problemerne,” siger Mette Beck-Nielsen. 

SMV’ere halter bagud 

På konferencen vil Digital Dogme sammen med HBS Economics præsentere resultaterne af årets Digitale Kompetencebarometer, der kortlægger manglen på digitale kompetencer på arbejdsmarkedet - denne gang med særligt fokus på den grønne omstilling. Samtidig vil konferencen specifikt se på SMV’erne, som halter bagud med digital omstilling.  

“SMV’erne er rygraden i dansk erhvervsliv. Men vi må også konstatere, at de fleste af
virksomhederne ikke får prioriteret digital opkvalificering i en travl hverdag og derfor er i risiko for at blive hægtet agterud. Derfor har SMV’erne fået sin egen samtalesalon, hvor vi tager fat på netop deres udfordringer. Det ser jeg meget frem til,” siger Mette Beck-Nielsen. 

Inklusion og grøn omstilling

Blandt konferencens andre emner er, hvordan vi gør arbejdsstyrkens digitale kompetencer klar til en grøn og bæredygtig fremtid, og hvordan vi øger den digitale inklusion på arbejdsmarkedet. Begge emner centrale for at løse udfordringerne, understreger hun: 

“Inklusion er supervigtigt for adgangen til digitalt talent og udviklingen af de produkter og services, vi skal leve af i fremtiden. På samme måde skal vi sikre, at virksomhederne har de
rette digitale kompetencer til at drive den grønne omstilling”.  

Konferencen arrangeres i samarbejde med DI Digital og styres med kyndig hånd af moderator og vært på TV2 Gertrud Højlund. 

Danmarks Digitale Kompetencer finder sted i Industriens Hus den 6. december fra kl. 15 –18.

Tilmelding kan ske allerede nu.

Udgivelsesdato